Het sporten en hobbys

Watersport

Ik doe heel graag sporten. Met name watersport, maar ook zaalsport, judo, en af en toe lopen in een looprek.
Maar vooral watersporten, zeilen, kanoen, maar ook waterskiën (dan zit er iemand achter mij) en nog veel meer.

Catamaran Beatrix
Een vakantie op de catamaran Beatrix staat garant voor sportiviteit, je eigen grenzen verleggen en nieuwe uitdagingen aangaan. In een kleine, overzichtelijke groep heb je een hoop plezier en gezelligheid. Vanuit de thuishaven Elahuizen worden de mooiste tochten gemaakt over de Friese wateren en het IJsselmeer. Je kunt bijvoorbeeld de ene keer de hele dag zeilen en op een andere dag gezellige Friese plaatsjes bezoeken zoals Heeg, Workum, Sneek, Hindeloopen en Stavoren.
Ook nachtzeilen of zomaar op een eilandje barbecueën behoren tot de mogelijkheden. De ervaren bemanning maakt je wegwijs op het schip en leert je de fijne kneepjes van het zeilen.
Na een dag zeilen wordt teruggevaren naar de thuishaven, It Sailhûs in Elahuizen. Op het terras kun je met uitzicht op de Fluessen nog even heerlijk nagenieten. Geslapen wordt in het voorhuis van It Sailhûs (het zogenaamde commandeurshuis) Een ruime en goed aangepaste accommodatie.

Tweemastklipper Lutgerdina
Op de Lutgerdina kan je een week lang de dagelijkse beslommeringen achter je laten. Dat gebeurt vanaf het moment dat je in de thuishaven Enkhuizen aan boord stapt. Samen met de bemanning en andere opvarenden stel je de vaarroute samen. Heerlijk zeilen op het IJsselmeer, droogvallen op het Wad, voor anker om te genieten van het uitzicht, zonsondergang, de sterrenhemel of nachtzeilen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een vakantie op de Lutgerdina is hierdoor meer dan luisteren naar het bruisende water en het voelen van de wind door je haren. Samen met gelijkgestemden beleef je een actieve en onvergetelijke vakantie


Eiland Robinson Crusoe
Vanaf Robinson Crusoe kun je allerlei activiteiten ondernemen. Zoals spannende nachtzeiltochten, zeilwedstijden, een tochtje naar het pittoreske Breukelen of Loenen aan de Vecht of kanoën met zonsopkomst. ’s Avonds bij het kampvuur of bij de open haard is het gezellig napraten. Bij een groepsboeking kun je in overleg ook je eigen programma samenstellen.